BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, August 16, 2011

10 sebab saya masih SINGLE

Hahha...
Single? Of course...

Ada yang bertanya kenapa saya masih single...dan tidak kurang juga yang tanya bila nak menamatkan zaman bujang...???
Jawapan paling cliche saya pernah bagi, "jodoh di tangan Tuhan".....
Betul la kan? Tapi sebenarnya jawapan tu ada dalam diri sendiri.
Jadi saya pun terfikir kenapa saya masih single?
Ada yang cuba mendekati tapi saya tolak dan anggap sebagai kawan dan lebih senang bila berkawan.
Saya bahagia dengan hidup macam ni...yeah....
Kenapa Atikah Alwee masih single?

10 jawapan terbaik saya boleh senaraikan.

1. ramai yang mendekati saya tidak pernah kenal siapa saya sebenarnya.
2. lelaki yang cuba mendekati saya bukan dari ciri-ciri yang saya impikan.
3. saya tidak rasa apa-apa bila ada yang meluahkan perasaan.
4. hati saya keras macam batu.
5. saya susah nak jatuh cinta.
6. tidak ada apa yang boleh buat saya berdebar bila katakan tentang CINTA.
7. pernah kecewa dengan lelaki.
8. citarasa saya sangat tinggi.
9. bercouple sangat meremehkan dan otak saya tidak ready untuk itu.
10. saya belum bersedia nak bina impian dengan mana-mana lelaki.

Itulah jawapan saya. Kalau dipertikaikan saya ada jawapan untuk itu.

1. kebanyakkan yang kenal saya sangat terburu-buru untuk membina hubungan hanya dengan perkenalan singkat.


2. ciri-ciri yang saya mahukan adalah, lelaki yang pembersih, lawak, penyabar, tinggi dari saya bila saya pakai heels, bertoleransi, manly, pandai main alat muzik, tidak cerewet dan pandai susun atur. haha..ada?


3. saya tidak pernah rasa berdebar pun bila ada yang cuba luahkan perasaan sebab saya rasa saya tidak suka lelaki tu kot...so tak de la rasa apa-apa...atau dia bukan diciptakan untuk saya..:-)


4. hati saya keras walaupun berbentuk daging merah. mungkin matlamat saya tinggi.


5. Cinta macam sesuatu yang rumit. Cinta macam soalan sains. Kena buat experiment baru leh buat hipotesis.


6. Perkataan 'Saya cintakan Awak'...tak rasa berdebar pun kalau dengar. Entah. Mungkin bukan dari yang sepatutnya...:-)


7. No komen..dah kahwin beranak satu pun dia...:-(


8. Citarasa sangat tinggi bila ditanya tentang lelaki idaman. Jawapan ada di no.2


9. Ya!! Bila ada couple ni susah nak fikirkan pasal diri sendiri. Sebab nak kena jaga perasaan pihak lain lebih dari diri kita. Benda ni buat saya lalai. Sebab itu saya kata saya tidak ready. Dari segi mental dan kewangan.


10. Impian saya tinggi. Impian saya kukuh. Saya belum bersedia untuk kongsi dengan mana-mana lelaki.



Itulah dia.
Saya percaya pada jodoh...
Jodoh saya ada dimana-mana...
Saya tidak menolak jika jodoh saya bukan dari apa yang saya senaraikan. sebab semua itu adalah alasan saya  dan impian saya.
Saya terima seadanya jika dia sedia terima saya seadanya.
Saya percaya pada janji Tuhan.

p/s: awak tengah buat apa ye???

6 comments:

faaTihah said...

sy ngah menulis blog gak...same mcm awak...hehe...coz u r my d other half...ahakss.....
suka tak kalo de org jwb mcm tu

oli-go said...

wow..itu rahsie ika rupenye..hahahhaha..tabik spring la kt ko ika..

Nurul Nain said...

ahahahha ak suke sume jawapan dan reason ko!!!!! sejibik mcm jwpn ak beb! cume bile ak nak ekspres sendiri wa tarak reti laa tapi ko berjaye mengekspresikan dengan kata-kata dan ayat-ayat yang mudah & senang nak phm. hahahhaha! tahniah!

ape2 pon, bile jodoh dah smpai takde spe dpt menolak kemungkinan itu.. hehehehe

ika alwee said...

faa...aahaha...
aku jawab "teringin nak follow blog awak.."..hahaha
oligo - weh...jgn tabik la...tu alasan aku je...eheheh...
huda - hahaha...jodoh di mana2..

faaTihah said...

ahaks....sbr k.....tak lame lg mule la kuar anony...hahahaha....
patu baru la muncul empunya sebenar

ika alwee said...

faa...x sabarnye..hik3