BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 4, 2012

Apa yeee makna nya?

Salam

Heee...Hola.

Yes, entry untuk bulan Julai. Bulan Jun punya tak da sebab lupa ada bulan Jun. Acam ne tu? Apa yeee makna nya?

Susulan dari itu, ingin kira nya saya bercerita. Perihal mengenai sesuatu yang berlaku ke atas saya atau mungkin anda, anda dan anda yeee..anda di sana sehingga perihal itu kita sendiri tidak pasti akan kejadian nya... Apa yeee maknanya?

1) Saya, aku, kiter, I pernah masuk bilik air buka pili a.k.a paip lepas tu terus keluar (selepas selesai tangungjawab di toilet). Namun saya, aku, kiter , I tidak tutup pili a.k.a paip tersebut. Sehingga air melimpah-limpah keluar dari baldi....
-Jadi...apa yeee maknanya?

2) I kan...pernah nak bawak kete, lepas tu kan u all noe la kan lepas start enjin kete, I tunggu enjin panas sambil berangan-angan..and then kan...u all tau..ish3..tangan I automatik pegang kunci kete. Sejurus itu terdengar bunyi "eeekkkkk" ha...u all tau rupanya I nak start lagi enjin kete yang memang dah sedia start tu...Ha! betullll..iye... Terjadi dekat I tu..
-Jadi...apa yeee maknanya?

3) Aku kan pernah la..melakukan perkara ni. Sedang bawak kete auto..berhenti jap...pastu nak jalan balik boleh pulak kaki kiri ni tekan brek kuat2 konon nak masuk gear sebab aku fikirkan aku bawak kereta manual...
-Jadi...apa yeee maknanya?

4) Wa seorang yang skema...nerd. Wa pakai spec mata dalam rumah. Luar rumah wa pakai contact lens. Kadang-kadang bila balik ke rumah selepas berjam-jam di luar rumah, wa tak terus bukak contact lens... Ada satu masa wa raba-raba muka wa cari mana spec mata wa.... Rupanya wa pakai contact lens la..patut jelas semacam je pemandangan wa ni...
-Jadi....apa yeee maknanya?

5) Kite kan..kite kan...pernah tau nak minum air dekat dapur...Sampai je dekat dapur kita terus ambil cekelat...Bila dah masuk bilik baru ingat kite sebenarnya nak minum air...eiii...kite ni kan...!!!
-Jadi...apa yeee maknanya?

Ha...tu je lah antara perkara yang jarang-jarang sebenarnya berlaku. Tapi bila berlaku terus mengingat kan kita bahawa di dunia ni ada penyakit Alzheimer yang orang selalu kaitkan dengan orang-orang tua. Padahal penyakit ini bukanlah menyerang pada orang-orang yang berusia sahaja. Penyakit ini dikaitkan dengan pembentukan dan perubahan pada sel-sel saraf yang normal menjadi serat. Ha..paham-paham sendiri la korang. Namun punca sebenar penyakit ini tidaklah diketahui...

Yang pasti....ya...yang pasti, aku bukan dalam kategori penyakit tu...Pasti..tak percaya sudah.
Dan yang pasti apa yang berlaku pada aku bukanlah penyakit lupa diri.. Jadi....apa yeee....
Pelupa..biasa la tu...lupa kejap je..

p/s: penyakit lupa diri dikategorikan sebagai penyakit yang sangat kronik di mana penawar hanya ubat di tangan melalui nama saintifik "islapyoubaruyoutahulangittutinggiataurendah". erm, memang panjang nama nya mengikut kata Professor Apatahnamanya.

5 comments:

faaTihah said...

lucky it never happened to me...
bwahaha yg nyanyuk

ika alwee said...

ala hik hik hik niiii....mesti pernah punye tu..paling kurang hik hik hik lupe kalau hari tu puasa. bwahahaahhahahahhaha...

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

mungkin lagi 2-3x jumaat tu ka.. hehe...xpun biase lupe2 ni semua sebab sakit angau..angau ke?hahaha

faaTihah said...

bwahaha..kalo tang pose tu leen yg slalu lupe...die slalu pose half day..hahaha..
ekcelli hik hik pon slalu start engine 2 times...wakakakkakaka..
jgn ckp ngan org tau....hik hik hik

ika alwee said...

Mamiko...hoi..ape jumaat2 ni...haiisshh...haisshhh...
x de angau la..kalau angau x bangun2 tidur..hahha..

Fafa oi..hik hik hik...nape bocor rahsia sendiri...hahahha
Bukan hik hik hik lupe pose jugak ke...bwahahahaa