BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, December 18, 2011

Serius ke FAKTA? #1

Salam.

Dulu selalu post pasal fakta-fakta yang tidak pernah tahu di FB.
Sekarang dah jarang buat macam tu sebab malas.
So, kali ni nak post pulak dekat blog memandangkan jarang ada cerita menarik nak kongsi di blog.

Fakta-fakta yang tiba-tiba rasa nak tahu :

1) Butang baju kemeja lelaki dijahit di sebelah kanan, manakala butang baju perempuan dijahit sebelah kiri.


2)Jika semua salur darah dalam tubuh manusia dicantumkan ia boleh meliputi jalan raya sepanjang 96,000 km

3)Nama semua benua bermula dan berakhir dengan abjad yang sama 
  iaitu huruf A.

4)Ketika bersin, semua organ dalam badan tidak berfungsi termasuk 
  jantung.

5) Kerosakan otak akan berlaku jika suhu badan meningkat melebihi 41 darjah Celcius.

6)Badak air mampu berlari lebih pantas daripada manusia.

7) Jika ikan jerung membuka mulut dalam tempoh masa yang lama, ia 
   akan mati lemas kerana air akan masuk ke dalam mulutnya. 

8) Lelaki enam kali lebih mudah dipanah petir daripada wanita.

9)Lembu adalah haiwan yang buta warna; oleh itu ia akan mengejar apa saja yang dikibarkan di depan matanya oleh matador samada kain merah atau kuning. 

10)Menghidu (bukan makan) pisang atau epal hijau boleh membantu 
mengurangkan berat badan.

p/s : so aku nk try yang no 10..

2 comments:

faaTihah said...

nak no. 10 gak

ika alwee said...

hambik..ape lagi...hehhe