BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, April 25, 2012

Meng'extreme'kan diri....ade bran??

Salam.
Hola...

First sekali nak buat terperanjat. Weh, apsal ni? Apsal lain...apsal...ape kes...apedehal weh....
Alahai...blogspot. Sejak bila la wat pembedahan plastik ni, sampai bertukar sangat wajahnya ni ha....

Dah tak reti aku nak guna ni ha.. Tetapi untuk tidak menunjukkan kebatakan aku kepada benda lama tapi baru ni, aku gagahkan la guna sebab aku nak cite la pasal keberanian aku di hari Sabtu lepas....

Apa terjadi pada aku dan rakan-rakan pada Sabtu lepas memang sangat hebat.
Kami telah mencabar diri untuk ke Taman Pertanian Bukit Cahaya di Shah Alam. Di situ ada sky-trek adventure...wallllaaahhhhhhhhh....... Marilah mencabar diri kalau anda memang berani.

Sky-trek ni ada peringkatnya tapi memandangkan cabaran Little Adventure dan Big Thrill telah habis di booking orang, maka dengan itu terpaksa la kami melanggar hukum fizik (apedehal kene mengena) dan mencuba Extreme punya.....Gilerrrr punyeee....

Aku malas nak cite lah. Korang tengok je la gambar kat bawah ni. Nak gambar lebih lagi, jumpa aku.
Segala persoalan korang diam je la. Nak tanya boleh tapi aku tak pasti boleh jawab dengan jujur ke tak.

-waktu memula sampai, kena la isi borang ye adik-adik.....-

- haissshhh....haiiishhhh... hahaha. isi borang pun lambat, mengeja ke hape.... -

  - ini adik aku Tya, excited la konon nak mencabarkan diri -

- nak pergi ke lokasi tu, kena naik shuttle bus...weeeee......best -


- nampak je cabaran depan mata, memang tipu kalo tak rasa cuak walau sikit pun.... -

           - okay, bergambar dulu....tenangkan diri -
- kitorang punya instructor Usher....ko ada?? -

- okay kelengkapan dah siap, tunggu time je nak mula -


 - ni salah satu gambar yang ada....xtreme tak? xtreme tak? extreeeeemmmmeeeeee tak?? -

- gambar ni waktu kitorang dah habis aktiviti. adalah dalam 1 jam gak menyelesaikan halangan-halangan mendatang tu....-

                - yeehhaa....muka tak boleh bla. -


Jadi, kesimpulan nya, kalau anda memang sukakan cabaran cubalah datang ke sini dan tengok tahap keberanian serta kekuatan mental fizikal anda. Anda pasti sukakan nya.

p/s : balik je, memang sakit satu badan.

6 comments:

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

memang best tp syg xbley join..huhu..
ika, ni ha cara die nk ubah blk ke asal :
pergi belah kanan sebelah gambo kecil kt dashboard baru tu,pastu klik kt kembali ke muka lama.(ni version melayu..haha)

Nuruliz Nain said...

fuiyoo aktiviti yg best. penah masuk tv3 ritu aktiviti ni kalo tak silap. si aidid marcello yg jdi pengacaranye.. hehehe aku g sini dlu masuk umah 4 musim je pehtu dh pueh tangkap gmbr, balik. hahahhaha

bidi said...

xde la mencabr sgt.. biase je...( muke belagak ntah ape2)..hahhaa.. kalo boley semua benda nk fly je...xnk panjt2..kepenatan mmg tahap gile mase panjat tangge...wahahaha...

faaTihah said...

lorhhh sejam ke?? ritu aku wat 20 mins je kot...wakakakakakka.....
mood smug + jelousy banget

oli-go said...

sejam bape hengget?

ika alwee said...

IMAH - yes...dah berjaya...tq2...hehe

HUDA - pergghh..umah 4 musim...hehe. best gak tu kan...

BIDI - berlagak x hengggatttt punye...

FAFA - ni lagi sorg...ckp nak gempak je...mmg x betul lah!!! hahah

NOLI - seingat aku rm50 sorg...cube check website die sbb die lain2 cabaran nye...ok..hehe.