BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, March 27, 2012

Jejak OU tanpa sesat

Salam

Hola...
Korang tengok tajuk, ada dua kemungkinan dekat situ.
1) aku first time pergi..(shit!!!)
2) aku pergi selalu sesat...(damn!!!)

Salah, jawapannya tiada dalam senarai jawapan.
Aku dulu boleh kata sebulan sekali pergi sana atau pun paling sedih, 5 kali setahun. Hahaha.
Aku sendiri tak ingat la bape kali aku pernah pergi. Tapi aku dulu pergi sebab nak pergi date ngan best friend aku. Kalo aku pergi dengan dia, confirm aku ikut jalan lain sebab akan singgah rumah dia dulu.
Tapi kali ni aku pergi dengan kawan-kawan Putrajaya, so kira macam direct ke sana la. Jalan pun berbeza la, dan alhamdulillah, sekali percubaan je dah sampai.
Yang paling aku bangga sebab member-member aku cakap, "tak sia-sia duk kl...". Hah. Tapi jalan Putrajaya, aku agak blur sikit....boleh macam tu?? Sukati la kan.

Sampai sana macam-maca aktiviti kitorang buat, dan niat utama di One Utama hanya aku nak bawa kawan-kwan aku rasa makanan Korea ni. Apalagi kalau bukan Seoul Garden. Masalahnya, aku tak terpikir plak nak tangkap gambar depan kedai tu. Kalau tak boleh jadi kenangan jalan-jalan cari makan.

So, korang check it out la pictures dekat bawah ni sendiri.

 - memula sampai, kena tgk la directory kan....nak cari kedai...tipu lah kalau pergi tak guna melainkan memang korang terer jalan dekat dalam OU ni...wa salute la..!!!
 - ini Fadil a.k.a Dila dan Aliya...makan ape tuuuu???
 -aku memang tengah enjoy..dari pagi aku tak makan... kawan aku dari semalam tak makan..leh caya ke??
 -nampak macam tak menarik, sebab kitorg tak reti nak cantikkan benda yang akhirnya masuk mulut, dihadam2 ni...
 - aku dengan Bidi sibuk belajar cara pegang chopstik. Obviously, tak reti. So what??
 - ni la ABC rekaan aku dan kawan-kawan....hehhe
 - ni ABC dak Bidi....tak menarik langsung...bwahahaha.
 - rehat jap lepas makan.
 - erm...'kapal' star wars datang mendarat.
 - memang gilos...
 - aktiviti merapatkan silaturrahim....
- aku la yang last tu kan....kan..kan....

Kesimpulan nya, aku tak reti edit gamba bagi menarik, sebab kalo dah menarik wat pe nak menarikkan lagi kan??


p/s : insyaAllah de rezeki, jalan-jalan ikatan ukhwah lagi...

9 comments:

biidi said...

wa mmg xleh trime yg wa pye ABC xmenarik..hahah.kalo xsedap boley trime..mmg terer la bab jaln kat kl ni..dgn pemandu yg sgt berhemah pulak..mst la smp..jurupete pn pakar kl...pas ni nk ajak g mkn yg lagi power..amcm??? ade bran??

ika alwee said...

perggghh....berhemah la sgt...
kalo nk jalan lain, kene men belasah la kot hahahahhaa

oli-go said...

ok la tu..aku pegi sane, masuk tmpt len kuar tmpt len..cari parking pun tak jumpe..tak paham sunggug aku dengan reka bentuk bangunan tu..tapi best sebab ade byk kedai makan...

bidi said...

haha..ade org bls msj wa ckp kat wa...wa bawk kete sgt berhemah.. nak bukti x??? hihiih...ape plak plan pas ni????nk g mane lak??

ika alwee said...

BiDi - la...wa mmg reti jaga hati kawan derrr....hahahha. tgk la kalo de idea nk makan lain. kumpul duit dulu...haha

Oligo - erm...tu kene hati2. bangunan besar kan...kene tgkap gamba parking lot tu bagi ingat...sibbek x tido dlm tu...hehehe

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

ehem2..jalan2 merapatkan ikatah ukhwah ea..alhamdulillah...hehe

ika alwee said...

Mamiko - ukhwah la..sesame saudara seislam.....:-)

faaTihah said...

tuk engkorang....kaka...bidi...padil..aliya..
ce try g burger bakar kaw2 section 2 tgk..beratur 2 jam...challenging kot...hahaha...sila sila....
amacam?? de berann???

ika alwee said...

beb..kitorg mmg nk g situ...tggu masa je ni...best tul jalan ngan org ske makan ni