BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 7, 2011

Diari kanak-kanak perempuan??

Salam...

Kanak-kanak perempuan...terbayang muka budak-budak perempuan yg comel... Comel belako...hahaha.
Saya? Boleh la kot dalam kategori tu...hak3...Jeles!!
Sekarang dah besar hilang la sikit kecomelan yang ada.....Damn....


Kanak-kanak perempuan dulu suka sangat beli diari. Ala, buku yang cantik colour-colour tu... Kalau yang mahal sikit siap ada mangga lagi...kunci diari tu. Konon tak ada siapa boleh baca. Rahsia....
Nak lebih upgrade sikit dari orang lain, belilah yang ada bau wangi-wangi pulak... Kalau tak cukup wangi, tabur la bedak...hahaha.

Lepas tu, bawa pergi sekolah... Sebab kalau tinggal dekat rumah nanti ada orang lain baca..

Kalau tak nak bawa pergi sekolah sebab takut kena rampas, sorok la dekat mana-mana tempat yang strategik dalam bilik tu. Kalau bawa pergi sekolah, budak lelaki nampak mesti curious..nak tahu sangat ape yang ada dalam diari tu...mulalah proses rampas merampas, sorok menyorok barang orang. Sibuk je...



Nak tahu apa yang ada dalam diari budak perempuan ni?? Meh sini nak bongkar satu persatu...
Sebenarnya bukan ada benda penting sangat pun...
Benda yang wajib ada dalam diari tu....

First sekali...apa lagi melainkan biodata diri sendiri... Biodata bukan sebarangan, tapi siap pakai pen kaler-kaler lagik....
Nama, tarikh lahir, tempat lahir, hobi, cita-cita...alamat rumah pun ada...ha, no telefon siap letak jugak...makanan kegemaran, minuman kegemaran...macam-macam la...hik3.

Second thing yang ada dalam diari, biodata kawan-kawan... Ha, ni lagi tak boleh bla!!! Siap pilih lagi muka surat mana nak tulis. Lepas tu siap lipat-lipat..bila bukak ada love...ahahha. Kreatif betul.
Selain daripada itu...?? Apa ye...dah lama tak ada diari ni lupa plak...

Kadang-kadang bukannya seorang budak perempuan, satu diari... Boleh jadi, seorang budak perempuan memiliki lebih satu diari.. Diari kedua dibeli sebab nak buat sesi luahan perasaan dan cerita...
Tapi saya tak ada diari luahan perasaan ni, sebab saya jenis pendam... Diari pun tak boleh tahu perasaan saya.
So, saya bagi contoh diari luahan adik saya..
Belek punya belek, ada la luahan perasaan dia dekat kawan-kawan waktu sekolah dulu...
Tak boleh nak ingat sebijik-sebijik apa benda yang dia tulis sebab diari tu pun dah tak ada...
Antaranya..."I like.....(can't remember the name)...." lepas tu..."I hope he will like me..."

Whatsoever...macam-macam la...

Sebenarnya memang best kalau ada this kind of thing..sebab bila baca balik memang boleh tergelak.
Sekarang dah ada macam-macam teknologi...dalam handphone pun boleh luah kan perasaan...
Tapi kaedah yang dulu walau sudah kuno, tapi itu yang best....


p/s : "kaler ape biodata ko?"....carilah muka surat mana bioadata aku....ehehhe...

2 comments:

oli-go said...

ko la ni kan.haahahhaha

ika alwee said...

aku x men diari la...hahah