BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, March 22, 2012

Menyejukkan diri

Salam

Hola...
Como estas...??
Haha..tu je aku reti setakat ni.

Orang selalu kecoh Malaysia panas. Kalau dah memang terletak dekat garisan khatulistiwa, sedia maklum la negara kita ni memang panas. Tapi nasib baiklah panas nya masih lembab. Kalau dapat panas terik macam negara arab, ko mau?
Aku sebenarnya pun tak boleh panas-panas ni..haha. Nak wat macam ne, takkan nak langgar hukum alam mintak salji turun pulak kan. Nanti, lain plak jadi nya..Haaa....
Sebagai seorang yang telah di ajar ilmu geografi sewaktu di sekolah rendah, saya dengan rendah diri menerima hukum alam ini dengan penuh tabah dan sabar.
Apa salahnya panas...macam tak da tempat nak menyejukkan diri kan.
Kalau nak sejukkan badan, minum air sejuk, kunyah ais, pergi masuk shopping mall, masuk kereta bukak aircond, duduk rumah taruk penghawa dingin...(amboi).. pergi tempat yang sejuk....dan cara aku nak merasa sejuk (walaupun bukan semulajadi), aku pergi i-city snow walk.. Yeahhhhh....

Asalnya nak cerita pergi i-city je..
Jom check this out. Ini antara koleksi menarik aku sewaktu di i-city bersama rakan-rakan seperjuangan.

* Gambar-gambar ni aku pilih berdasarkan mana yang aku rasa sesuai tuk ditayangkan. Selebihnya, anda kena jumpe aku sendiri untuk tatapan peribadi.

 - waktu memula sampai..excited skit...-

 - masuk-masuk dah bergambar...-

- cam real plak...-

 - ni aurora...hahaha..macam kat antartica plak...-

 - ni antara gambar Bidi yang terbaik..haha-

 - dalam rumah aku..-

 - jom main bola...time ni aku cool je, walopun de budak sepak bola hampir nk kena aku...sib baik sejuk dalam tu...-

 - mai masuk igloo...-

 -kami dah ke i-city...anda bagaimana??-

Ni la gambar yang leh ditatap umum... Kalau korang perasan, gambar dak laki tu a.k.a Bidi, tak banyak dalam koleksi aku sebab gambar dia banyak yg kacak menawan. Demi menjaga privasi dia, aku tak leh nak publish banyak-banyak...Hahahhaha....

p/s : nanti pergi lagi..

9 comments:

roy said...

tu je gambo??? rase nye banyak lagi..post la yg kite gambor dgn ika skali..haaa..kompom kene gosip ni...

ika alwee said...

gamba tu kite je menarik...gamba hang mcm hampeh...confirm x kene gosip. aahahhahaha....kalo sama cantik, sama padan baru kene gosip...bwahahaha..

faaTihah said...

saya...ha saya la...lum pegi lgi itu snow walk...tensi kot tgk anda bergambar sakan....grrrrrr...
ermmm....nti la lik nih bncg ngan incik yayang..adakah die mau bwk sy ke sana?? eiuuwwww

oli-go said...

aku tak penah masuk lagi...lalu je dah berpuluh puluh kali...

ika alwee said...

Faa - x yah bincang...pegi je..x susah kalo anda mahukannya...hehe.

Oligo - ala...rugi la weh, dah alang2 lalu...masuk terus..jgn jadikan laluan anda yg keratus-ratusan baru nk masuk...hehhe

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

ahaks..baiknye cik ika..nak jaga privasi dak bidi yang kacak menawan tu..huhu

ika alwee said...

Mamiko - oooohh..semestinye...jgn aib kan org nnt aib kite akan terbuka akhirat nnt...hehehe. ade kne mengena ke?hhahahaha

roy said...

bagus2..jgn buka aib wa ok...tp mcm xde yg meng"AIB"kn kn??? terimas la cz kate kite kacak...xjujur pon xpe..hahahhaa

ika alwee said...

RoY - kah3..