BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, March 6, 2012

Paling kurang

Salam

Entry pertama untuk bulan Mac.
Yeah, berjaya tunaikan ikrar.. Satu bulan satu cerita.
Cerita kali ni bukan sebab nak tunaikan ikrar, rapi benar-benar terjadi tanpa dirancang rapi. Hahaha.

6 Mac 2012..
Saya telah membuat 'surprise' untuk kawan saya Chanie (bukan nama sebenar).
Ok..letak pic so biar picture bawah ni je terang segala-galanya.


Yeah, Chanie (bkn nama sebenar) telah mendapat surprise yang saya aturkan. Actually try jugak la nak cari rose kuning...friendship kan..tapi x de plak...
6 Mac 2012 bukan ada apa-apa yang istimewa pun pada tarikh tu. Not her birthday, not even her engagement day...or friendship day...atau apa-apa je lah. Serius tak ada makna pun pada tarikh tu. So, i think i don't have any specific reason why i did this to you lah!!! Tapi kena ada sebab jugaklah.

Reason why I did this event...
1) You're such a lovely person and indeed a good friend to be loved.
2) Because you're such an understanding person
3) Erm...you did a lot...a lot...seriously a lot my dear friend!!
4) Because I'm such a sweet person. Hahaha

Okay, sebenarnya sebab saya banyak mengabaikan tanggungjawab sebagai seorang kawan baik..erm, sahabat could be?? Yup, sahabat.

Kehadapan Chani(bkn nama sebenar),
Kita kongsi cerita, kita suka bergurau kasar, kita gelak giler ba**, kita buat benda tak masuk akal, kita suka perli satu sama lain...dan yang penting kita suka bagi nasihat tak guna. Ok, aku sorang je yang suka bagi nasihat tak guna kan??? hehhe..Pastu ko plak suka puji aku...(sebab aku paksa kan?) dan ko selalu sabar bila aku jadik singa..
(org x percaya aku garang weh...).Hahaha...
Erm, since the day you went to Makkah, buat umrah...aku rasa telefon aku kosong. Ok, betul aku kadang pernah lah marah sebab ko selalu sangat bz.... Aku tau ko kerja teruk. Bersabar okay..mesti ada ganjarannya.
Aku minta maaf sebab tak pergi hantar ke airport hari tu... Aku tak nak ko tengok aku nanges!!!! Hehehe..aku kan pemalu..dan sensitif..You know me rite...??? Kan? Kan? Aku tak nak ucap selamat jalan sungguh-sungguh sebab aku nak ko balik Malaysia semula, dan kita boleh pergi membazirkan duit lagi (jalan-jalan lah!!).
And the big reason why I acted that way because I really can't express my feelings. I don't really know a good way to say how much I appreciate you as my friend. Nak cakap atau tulis aku sayang ko pun payah sebenarnya. So, cara yang aku rasa paling ringkas adalah buat surprise macam tu.
Chop!! Jangan buat surprise dekat aku, sebab serius aku tak suka.okay!!
Hurm, okay Lulu..we don't need words to say how much we love each other, we don't need a voice to say how we care each other...because we can feel the feelings thru our heart. I can't tell it with any other language...
My english is suck, as you know...and get really suck as I'm speaking with you...
My malay is weird, as you know...and get really weird as I'm talking to you...
Okay, erm...bye-bye...hehe. Oh ya, dah 7 tahun lah kita berkawan... Nanti kahwin, aku taknak jadi pengapit tau. You know, i'm pemalu...kan? kan? kan?

p/s: I haven't seen you for a while, yet I often imagine all your expressions. I haven't spoken to you recently, but many times I hear your thoughts. Good friends must not always be together. It is the feeling of oneness, when the distant that proves a lasting.

4 comments:

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

peh..caya lah ika..ur english so ummphhh....hehe

lulu said...

Thank you Ika for all the things that mean so much to me and for the concern and understanding you give abundantly.

Ika..
One of the most special
places in my heart will always be
saved for you.

Ika..
Thank you for being one of the best
parts of my life, and proving it
over and over again.

Ika..
you did a lot..you've going through all the difficulties just to make me happy..u burden urself just to make me smile.

Ika..
I just love the way you are..i dont know how to pay u back..i just can pray for you dear..hope Allah will always with u..

--@ ika : second to none @--

faaTihah said...

alaaaaa tak reti la nk speaking...

siyes...hahaha

wateva it is im epi 4 both of u...

may dis frenship epily eva after..

its no more besfren 4 eva....

change it to BESTFRIEND TILL JANNAH...


luv u both... muah muah...

sincere,
faa....
keh keh keh

ika alwee said...

terima kasih kepada kawan2 yg memberi sokongan...
saya dedikasi kan lagu 'Perwira' nyanyian Saloma untuk anda semua...
yeah...!!!
luv u all....